Påskfirande 19.4.2014

04.05.2014 kl. 12:00
En återblick över Replot UF:s påskfirande år 2014

Här kommer en återblick över Replot UF:s påskfirande, med syftet att fräscha upp minnet för er som deltog och visa er andra vad ni gick miste om. 

 

Vi inledde påsklördagen med påskhäxfesten vid lokalen. Både små och lite större utklädda påskhäxor (samt harar, brandmän m.m.) deltog i de ledda lekarna som pågick kl. 12-13. Repertoaren av lekar var klassisk, två som kan nämnas som exempel är "Vem är rädd för påskharen" och "Spegel". Lekledarna var Jennifer Myntti och Amanda Ehn. Efter att det var färdiglekt för dagen bjöd ungdomsföreningen på lite godis som påskhäxorna fick sätta i kaffepannorna. 

 

Medan och efter att lekarna pågick fanns det även möjlighet att grilla korv över öppen eld utanför lokalen. Både korven och trippen var populär. Upp emot 40 barn deltog sammanlagt i påskhäxfesten, och det är vi glada för.  

 

På kvällen kl. 19 var det sedan dags att tända påskbrasan nere vid Replot hamn. Det krävdes en hel del arbete för att få ihop brasan, och talkoarbetarna som deltog har tackats i en tidigare artikel på den här hemsidan. Allt arbete resulterade dock i en väldigt stor brasa, troligtvis en av de största hittills. Trots att brasan var stor brann den ner förvånansvärt snabbt. Detta kom sig av den starka sydvästliga vinden, vindriktningen var dock perfekt eftersom all rök blåste ut till sjöss. Som tur var rådde inga brandvarningar och brasan kunde tändas. Det kan konstateras att kontrasterna mot vädret vid fjolårets påskbrasa (då var det snö, is och kyla) var stora. 

 

Åskådarna vid påskbrasan representerade glädjande nog alla ålderskategorier. UF uppskattar att upp emot 200 personer tog sig ner till påskbrasan under kvällens lopp. Detta resulterade i att åtgången på korv och tripp var så pass god att varorna tog slut, som tur var hade Sale ännu öppet och mera kunde inhandlas. 

 

Årets påskfirande var lyckat och gick lugnt till. Replot ungdomsförening tackar alla som deltog och önskar er välkomna åter nästa år!

Jenny Backström
Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver: